Att göra i Dalarna: tips på aktiviteter & upplevelser

Dalarna, det magiska svenska landskapet med magnifik natur och ett anmärkningsvärt kulturarv. Längtar du efter lummiga skogar, djupa dalar eller vackra stenbrott? Eller vill du kanske fira din semester genom att upptäcka historien kring ett handgjort hantverk? Här ger vi dig tips på saker du kan göra i Dalarna! 

Vare sig du föredrar att semestra ute i det vilda eller resa tillbaka i tiden i en levande smedja har Dalarna alternativ för dig som garanterat gör din vistelse minnesvärd.

Saker att göra i Dalarna

Drömmer du om att utforska dramatiska och färgsprakande landskap är Dalarna rätt destination. Landskapet har nämligen flera vandringsleder, gruvor, stenbrott och fjäll där du även kan få uppleva det rika djurlivet med älgar och björn. Förutom sin häpnadsväckande natur är Dalarna även ett nav för kultur, konst och svenskt hantverk. Här kan du ta del av den historiska kulturen på ett museum, få en guidad tur över det vackra fjället eller upptäck Dalarnas levande kulturarv i form av kläder, dialekter, gamla byggnader och unika handgjorda hantverk.

Vad får man inte missa i Dalarna?

När du ändå är på besök i Dalarna finns det några saker du inte får missa. Vad sägs om att se världens största dalahäst, ta en promenad på världens längsta insjöbrygga eller varför inte ta en tur runt den vackra Siljan? På vägen runt sjön kan du även passa på att stanna i vår smidesbutik. Hos oss på Käck & Hedbys kan du ta del av det dagliga arbetet i smedjan och se hur skapandet av smidesprodukter som ljuskronor och den välkända tuppstaken går till. Ta del av ett unikt hantverk som garanterat kommer att imponera på såväl stora som små. Det är helt enkelt något du inte får missa! Dessutom är ett besök till vår butik en perfekt utflykt att göra när det regnar i Dalarna.

Lars Dahlström - Smedjan

Besök vår smedja i Dalarna & upplev ett traditionellt hantverk

Välkommen in till oss på Käck & Hedbys i Leksand och upptäck historiens vingslag. Smedjan, som grundades redan 1922, är så mycket mer än bara en fabriksbutik. Här förenas urgamla tekniker med modern elegans i en levande industrihistoria. När du öppnar dörren till vår smedja möts du av en rustik försäljningsyta fylld med unika föremål från golv till tak och en verkstad där du förflyttas hundratals år tillbaka i tiden. Upplev en traditionell smedja full av liv, med eldar som brinner hela dagen och maskiner som varit i bruk i över hundra år. Vi vill ge alla våra besökare en levande och äkta upplevelse av Dalarnas traditionella smideskonst. 

När du är på plats hos oss är det även ett ypperligt tillfälle att köpa hem en gåva eller souvernir till vänner och familj och dela med dig av vacker smideskonst och kulturhistoriskt hantverk. I vår fabriksbutik hittar du allt från vackra ljusstakar och takkronor till köksredskap och andra inredningsdetaljer i smide. Ett besök i vår butik och smedja är helt enkelt det perfekta utflyktsmålet för hela familjen som kommer ge dig minnesvärda ögonblick från din vistelse i Dalarna!

Besök vår smedja i Leksand!