Dekorera hemmet med en vindflöjel i din trädgård

Saknar du det lilla extra i din trädgård eller vill du sätta din egen prägel på ditt hus? En vindflöjel är en dekorativ detalj som har smyckat ut såväl gårdar och torp som kyrktak i århundraden runt om i världen. Sedan 1922 har vi på Käck & Hedbys skapat vackert konstsmide, och inte minst vindflöjlar som pryder hustak  i hela landet.

Trots att vindflöjeln är en gammal tradition finns idag många varianter med olika motiv så att du kan hitta en vindflöjel som passar just dig och ditt hem! Här ger vi dig historien bakom vindflöjlar och hur du kan använda dem i din trädgård.

Vindflöjel till tak

Vindflöjel är en tidlös detalj som är både snygg och har en praktisk funktion. I århundraden har vindflöjlar monterats på tak och taknock som en dekoration och för att visa vindens riktning. 

Formen och motiven kan variera med allt från enklare pilar till djur och andra personliga motiv. Oavsett vilken vindflöjel du gillar och vad som passar ditt hem har vi ett brett utbud av vindflöjlar i smide. Alla tillverkade med ett unikt hantverk för att du ska få ett konstverk på taket som håller länge.

Vindflöjel tupp - den tidlösa vindvisaren

Vindflöjel tupp  är en klassisk design och den mest traditionella vindflöjeln med rötter i den lantliga miljön. Vindflöjeln har man kunnat se på gårdar och bondgårdar långt bak i tiden och är en tidlös detalj som kompletterar alla trädgårdar. Tuppen har dessutom prytt kyrktak i generationer och är en symbol för vaksamhet där tuppen bevakar din bostad och håller koll på vad som sker runtomkring. 

Oavsett om du bor på landet eller inte är vindflöjeln med en tupp en charmig utsmyckning. Dessa förknippas ofta med antika och gamla vindflöjlar men passar lika bra på ladugården som i sommarstugan. Vi på Käck & Hedbys vill att den gamla traditionen ska leva vidare och tillverkar därför vindflöjel med tupp så att du kan känna dig trygg med att någon vakar över dig och ditt hem.

Vindflöjel som visar vindriktningen

Vill du veta åt vilket håll det blåser? Då är en vindflöjel som visar vindriktningen något för dig. Med en väderstrecksvisare monterad på din vindvimpel snurrar vindflöjeln efter vinden och pekar så att du klart och enkelt kan se i vilken riktning vinden kommer från. En perfekt detalj som är praktisk på hustaket samtidigt som det är en vacker utsmyckning på såväl hustak som farstu. 

En vindvisare kan du även placera på en lägre yta som exempelvis på en stolpe eller på uteplatsen för att ge ditt hem och trädgård en unik detalj.

Sätt din egen prägel på huset med en personlig vindflöjel

Om du vill sätta din egen prägel och en unik touch på ditt hus är en personlig vindflöjel ett enkelt och smidigt sätt. Med en vindflöjel med årtal kan du välja att få en flöjel utskuret med ett år som betyder något för dig. Kanske är det året du köpte ditt hus, året du gifte dig eller något annat datum som har en speciell plats i ditt hjärta. Bara du bestämmer, och oavsett vad du väljer blir det en personlig och betydelsefull detalj för dig som sätter din prägel på huset. 

En vindflöjel med årtal är dessutom en perfekt bröllopsgåva, födelsedags- eller inflyttningspresent och passar precis lika bra på hustaket, ladan eller båthuset.

Oavsett om du är ute efter en vindflöjel med katt, vindflöjel med en häst eller andra roliga vindflöjlar hittar du det hos oss. Hittar du ingen som passar dig eller vill du ha en specialdesignad vindflöjel att ge bort i present? Tveka inte att kontakta oss så tar vi fram en vindflöjel efter dina önskemål!